UNDERSÖKNINGAR

NORMALT BÖRJAR EN TANDUNDERSÖKNING MED ATT VI GÅR IGENOM DIN ALLMÄNHÄLSA OCH TAR NÖDVÄNDIGA RÖNTGENBILDER PÅ DINA TÄNDER.

Det gäller framförallt om det är första gången du besöker oss.

Röntgenbilderna hjälper oss att exempelvis upptäcka hål eller eventuella förändringar i käkbenet. Sedan fortsätter vi undersökningen med att gå igenom tänder, tunga och slemhinnor.

Syftet med genomgången är att upptäcka karies eller andra tecken på sjukdomar i munnen. Vi kontrollerar även förekomsten av tandsten, om tandköttet är friskt eller inflammerat och om det finns risk för tandlossning. Ett annat moment vid tandundersökningen är att tandläkaren kontrollerar om du har avvikelser i ditt bett som behöver korrigeras.

 

Tandläkarens arbete är viktigt men du själv har också en viktig roll när det gäller din dagliga tandhygien. Vid undersökningen kan vi ge dig individuellt anpassade instruktioner och rekommendationer för hur du ska sköta dina tänder. Tiden för undersökningen kan variera men tar normalt ca 30–60min. När undersökningen är avslutad går vi tillsammans igenom resultatet. Du får också ett kostnadsförslag för de behandlingar som kan vara aktuella.

KONTAKT

Address

Drottningsgatan 17
702 10 Örebro

Telefon

076-008 69 60

Öppettider

Mån-Tors: 09:00 -20:00  
Lör-Sön: 09:00 - 20:00
Fredag:  STÄNGT